Šokolaadi mousse 8-le

Mõeldes meie väärika vabariigi lähenevale 105. juubelile saate kõik valmistastada pidulauale ühe maitsva ja peene magustoidu, mida kõrge jalaga klaasist hõbelusikaga väikeste ampsude kaupa mekkida. Selleks magustoiduga on kreemine ja pehme šokolaadi mousse.

Šokolaadi mousse alguse Prantsusmaalt 19. sajandi lõpus. Esimene registreeritud šokolaadi mousse’i retsept ilmus 1892. aastal prantsuse koka Charles Ranhoferi kokaraamatus.

Valmistamiseaeg 20 min Küpsetamise aeg 10 min Kokku kuluv aeg 3h 30 min

Koostisained

  • 3 spl Tulivesi viina
  • 200 ml vahukoort
  • 300 g vanilje toorjuustu
  • 200 g tumedat šokolaadi (80%)
  • 1 spl kvaliteetset magustamata kakaod
  • 2 spl Baileys likööri
  • 2 spl suhkrut
  • värskeid marju

Valmistamisõpetus

  1. Sulata šokolaad veevannil.
  2. Vahusta vahukoor suhkruga, sega toasoe toorjuust ning lisa viin ja Baileys.
  3. Lisa kakao ja sulatatud šokolaad, sega kõik korralikult läbi.
  4. Tõsta kaussidesse, kata toidukilega ja pane kaheks tunniks külmikusse. Magustoidud võib valmistada ka eelmisel õhtul.
  5. Kaunista värskete marjadega ja serveeri.

Allikas: retseptisahtel.ee