Limoncello ja sidrunijogurti trifle

Trifle on tegelikult inglise päritolu magustoit ja küllaltki pika traditsiooniga. Sellisel kujul, nagu me täna trifle’t tunneme, ilmus see inglise toidulauale umbes 18. sajandi keskpaigas. 2022. aastal valiti trifle Inglismaa kuninganna Elisabeth II 70. kroonimispäeva tähistamise magustoiduks ehk tegu on ka tänapäeval väga aktuaalse magustoiduga.

Valmistamisaeg 30 min, küpstemise aeg 20 min, kokku kuluv aeg 1 h 20 min

Põhja koostisained

  • 2 L suuruses muna
  • 50 g suhkrut
  • 50 g jahu
  • 1 spl toasooja vett
  • vormi määrimiseks veidi võid
  • NB! Võib kasutada valmis keeksisegu

Kreemi koostisained

  • 1 sidruni riivitud koor
  • 2 spl sidrunimahla
  • 200 ml maitsestamata jogurtit
  • 100 ml vahukoort
  • 1-2 spl suhkrut

Valmistamisõpetus

  1. Eelsoojenda ahi 180 kraadini.
  2. Määri 22 cm vorm võiga.
  3. Vahusta munad ja suhkur kohevaks tihedaks vahuks ja lisa sõelutud jahu. Sega ettevaatlikult kokku ja vala võiga määritud vormi. Juhul, kui kasutad valmis keeksisegu, järgi pakil olevaid juhiseid
  4. Küpseta kooki 15–20 minutit või kuni pealispind on kuldpruun ja tikk tuleb koogist puhtalt välja. Lase jahtuda.
  5. Riivi sidruni koor ja seejärel lisa suhkur ja sidrunimahl ,lisa maitsestamata jogurt ja vahustatud vahukoor. Sega ühtlaseks kreemiks (kreem võiks olla veidi vedelama konsistentsiga). NB! Kuna põhi on magus nagu ka limoncello liköör, siis kreem võib jääda veidi hapukam.
  6. Lõika koogipõhjast neljakandilised tükid ja aseta kausi põhja. Niisuta põhi limoncello likööriga ja seejärel lisa kreem ja kaunista.
  7. Las magustoidul enne serveerimist 30 minutit külmikus seista.

 

Allikas: retseptisahtel.ee