Kirsi-purukook jäätisega

Kirsi-purukook jäätisega on dessert, mida võiks süüa iga ilmaga olenemata aastaajast. Kirsi-purukook jäätisega on hõrk ja täidlane, mis sobib oivaliselt kohvi ja tee kõrvale lõpetama viisakalt pidulikumat sünnipäeva või õhtusööki, kindlasti sobib ta ka hästi naistepäeva üllatuseks.

Valmistamisaeg: 20 min Küpsetamise aeg: 30 min Kokku kuluv aeg: 1 h

Koostisained
300 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
200 g võid
100 g suhkrut
160 ml petti või hapupiima
1 tl vaniljesuhkrut
näpuotsaga soola
300 g külmutatud kirsse
2 spl suhkrut
2 tl jahu
1 tl vaniljesuhkrut
50-75 g mandlilaaste
1 tops jäätist (245 g)
1 keskmine puhastatud granaatõun

Valmistamisõpetus

Eelsoojenda ahi 180 kraadini.
Sega kokku jahu, küpsetuspulber, suhkur, vanillisuhkur ja sool
Lisa juurde toasoe või ja sega läbi
Lisa hapupiim, või, pett ja sega ühtlaseks taignaks
Määri vormi põhi võiga, raputa peale jahu, suhkur ning vaniljesuhkur
Vala peale kirsid, viimase kihina muretainas ning raputa üle mandlilaastudega
Küpseta 180C juures 25-30 minutit või kuniks kook on kuldpruun
Raputa peale tuhksuhkur, granaatõuna seemned ja serveeri jäätisepallidega

Retsepti allikas: retseptisahtel.ee