Pitsapirukad

Pitsapirukad võib teha nii suured või väiksed kui ise soovid, vastavalt siis sellele, kui näljased ollakse. Huvitav on see, et pitsapirukate põhikomponendiks on minifrikadellid, mis sobivad pirukale ideaalselt. Selliste kergemate küpsetiste tegemiseks on hea võtta pärmi-lehttaigen, sest pärmi-lehttaigen küpseb kihilisemaks ja õhulisemaks ning sobib väga hästi just pirukate ja salatikorvikeste tegemiseks. Lehttaigen sobib pigem kookide tegemiseks.

Koostisained

  • Minifrikadellid
  • Pärmi-lehttaigen
  • Mozzarella
  • Ürdiõli
  • Kirsstomatid
  • Basiilik
  • Pipart
  • Soola
  • Natukene jahu

Valmistamisõpetus

  1. Raputa lõikelauale natukene jahu ja tõsta pärmi-lehttaigen lõikelauale.
  2. Lõika noaga taignast parajad tükid ja rulli need õrnalt taignarulliga üle.
  3. Tõsta taignatükile minifrikadellid.
  4. Lõika mozzarellast parajad tükid ja lõika kirsstomatid pooleks.
  5. Aseta mozzarella ja tomatid minifrikadellide vahele.
  6. Lisa basiilikut ja tilguta peale ürdiõli.
  7. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta pirukad ahjuplaadile.
  8. Tõsta pitsapirukad ahju 180 kraadi juures 15 minutiks.

Retsepti allikas: retseptisahtel.ee

 

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga