Siin ta on – teie selleaastase jõululaua peamine maius, kirsistruudel. Jõulukuusekujuline kah veel. See küpsetis on küll pisut aeganõudvam, aga no vaadake seda – struudel ja jõulukuusk samaaegselt. Tehke oma jõululaualistele siis üks vahva üllatus mis neile kindlasti palju rõõmu valmistab.
Kiire meeldetuletus ka, et kui teil on peres väiksemaid, siis see struudel on hea viis, kuidas neis kokkamishuvi sütitada. Võtke nad omale seltsi ja hakake meisterdama.
Koostisained
-
1 kg pärmi-lehttaigent
-
1 pakk külmutatud kirsse
-
200 ml vett
-
200 g tarretisesuhkrut
-
1 muna määrimiseks
-
veidi jahu rullimiseks
Valmistamisaeg: 25 min Küpsetamise aeg: 25 min Kokku kuluv aeg: 50 min
Valmistamisõpetus
- Ruli lahti tainas ja lõika välja 2 kolmnurka.
- Soovi korral lõika kuusele jalg ja ladva kaunistuseks täht.
- Määri vahele kirsitarretis ja aseta teine kiht peale.
- Lõika sisse oksakohad ja keera spiraali.
- Aseta eelsoojendatud 180 kraadisesse ahju umbes 25-30 minutiks või kuni kuldpruun.
- Kaunista tuhksuhkruga ja serveeri jahutatult.
Esimese asjana sega valmis kirsitarretis, mille põhikomponendiks on külmutatud kivideta kirsid. Seejärel läheb käiku pärmi-lehttaigen. Tuleta meelde kõik need nipid ja trikid, mida põhikooli kunstitundides õppisid. Tee vajalikud lõiked, määri kirsitarretis just nendesse õigetesse kohtadesse ning pista oma meistriteos ahju. Pool tundi hiljem võta välja. Need lõhnad! Lihtsalt fantast.
Igatahes – struudel, kirsitarretisega ja kuusekujuline. Leidke pühadel see aeg ning proovige julgelt järele. Nüüd kokkama!