Ahjuvalmis kanaliha Türgi ubadega

Kanaliha Türgi ubadega

Teate, mis on hea? See, kui ei pea ühe prae valmistamiseks väga palju jändama, vaid saab selle poekotist otse ahju pista. Kuna paljudel meist saab pühadeperioodil olema niikuinii väga palju tegemist ning suuremaks kokkamiseks aega pole, kasuta ahjuvalmis kanaliha. Pisut sidrunit ja jõhvikaid ka, et toidule veidi omapära lisada, ning oligi valmis.

Kerge ja tervislik

Kanaliha on juba ammusest tervislikult toitujate lemmik. Paljud aga ei tea, et see sisaldab toitaineid, mis on seotud meie tujudega ning aitavad tõsta selle tuntud hea tuju hormooni serotoniini taset. Lisaks teeb see tugevaks meie luud, lihased ja ka südame. Oad omakorda aitavad vähendada vähiriski ning kontrollida meie isusid, et ei tekiks ülesöömist.

Koostisained

  • Ca 700 g ahjuvalmis kanaliha
  • 400 g Türgi ube
  • 1 sidrun
  • must pipar
  • sool

Valmistamisaeg: 5 min   Küpsetamise aeg: 45 min   Kokku kuluv aeg: 50 min

Valmistamisõpetus

  1. Eelsoojenda ahi pöördõhuga 180 kraadini (200 kraadini ilma pöördõhuta) ja küpseta karbis 30 minutit.
  2. Seejärel pane ahjuplaadile puhastatud oad ja viilutatud sidrun, maitsesta soola ja pipraga.
  3. Tõsta kanaliha küpsetuskarbist küpsetusplaadile sidruni kõrvale ja küpseta veel umbes 15-20 minutit kuni oad ja kana on valmis.
  4. Kanaliha on juba maitsestatud ja sellele soola ning pipart lisama ei pea.

Retsepti allikas: retseptisahtel.ee

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.