Tiramisu vaene rüütel on moderne kohendus klassikalisest tiramisu koogist ja traditsioonilisest vaesest rüütlist. Kui otsid nauditavat vaheldust ning soovid tunda ka nostalgiat, siis pead kindlasti tiramisu vaese rüütli retsepti enda hõrgutiste sekka lisama!
Valmistamisaeg: 10 min Küpsetamise aeg: 5 min Kokku kuluv aeg: 15 min
Koostisained
- 8 viilu röstsaia
- 150 ml piima
- 3 L suuruses muna
- 1 tl suhkruta kakaopulbrit
- 1 tl kaneeli
- 20 g suhkrut
- 100 ml vahukoort
- 100 g Mascarpone juustu
- 1 spl Amaretto likööri
- 1 tl laimi- või sidrunimahla
- veidi laimi või sidrunikoort
- vaniljesuhkrut
- kaunistuseks tuhksuhkrut, mündilehti ja marju
- 1 spl võid
- õli
Valmistamisõpetus
-
Klopsi kausis munad lahti ja sega sisse piim, 1 tl suhkrut, kaneel ja kakaopulber.
-
Kuumuta pann keskmisele kuumusele, lisa õli ja veidi võid.
-
Pann peab olema just nii kuum, et või ei läheks suitsema.
-
Leota saiu piima-munasegus enne praepannile panemist.
-
Prae kuni sai on mõlemalt poolt muutunud mõnusalt krõbedaks.
- Kreemi tegemiseks vahusta vahukoor ülejäänud suhkruga tugevaks vahuks ning sega Mascarpone juustuga.
- Lisa vanilje, sidruni- või laimimahl, sidruni- või laimikoor ja Amaretto liköör.
- Laota praesaiad taldrikule, puista peale tuhksuhkrut.
- Serveeri kreemi ja marjadega.
- Soovi korral kaunista piparmündilehega.
Retsepti allikas: retseptisahtel.ee