Friikartuli pitsa

09.02 on teada tuntud ülemaailmne pitsapäev

Pakume omalt poolt ka ühe natuke teistmoodi pitsaretsepti.

Teame ju kõik, et lapsed ja pitsa käivad kokku. Friikartuli pitsa suureks eeliseks on valmistamiskiirus ja -lihtsus. Kogu eeltöö seisneb vaid friikartulite ahjuplaadile valamises, juustu peale raputamises ning salaamiviilude lisamises – sellega saavad hakkama ka esimese klassi lapsed.

Nii et mõnusat rahvusvahelist pitsapäeva

Koostisained

  • 1 pakk külmutatud friikartuleid
  • 130-150 g viilutatud salaamit
  • 180-200 g pehmemat riivjuustu
  • 1 tl oreganot või pitsamaitseainet
  • ketšupit või majoneesi

Valmistamisõpetus

  1. Eelkuumuta ahi 220 kraadini.
  2. Vala friikartulid paberiga kaetud ahjupannile.
  3. Raputa peale riivjuust ja oregano või pitsamaitseaine
  4. Laota peale salaami.
  5. Küpseta 15-20 minutit või kuni pealispind on kuldpruun.

Retsepti allikas: retseptisahtel.ee