Kõigil on kindlasti suurelt ja punasega kalendrisse märgitud, et 05.04 on rahvusvaheline karamellipäev, siis sellel puhul valmistame ühe mõnusa karamellise magustoidu.
Teadu pärast ei vea toorjuustukook kunagi ühtegi tõelist magusasõpra alt! Sellega sobituvad hästi mitmesugused marjad, šokolaad, karamell ja paljud muud lisandid. Kuid ei, seekord ma ei valmista toorjuustukooki, küll aga sellest tuletatuna midagi hoopis omanäolisemat.
Popkorn seostub ilmselt meile kõigile mõnusalt soolase vahepalana kinosaalis ja on magustoiduna pigem erakordne koostisosa. Ent kes on maisikepikesi või popkorni iirisega proovinud, see teab, et plaksumais sobib imehästi ka magusaga – sedapuhku eriti karamelliga. Need kaks koostisosa teevad omavahel kokku justkui soolakaramelli ja kõla tegelikult sedasi üldse võõralt. Seega nägi ilmavalgust üks hõrk ja pehme magustoit –karamelli-toorjuustuvaht soolase popkorniga.
Valmistamisaeg: 30 min Küpsetamise aeg: 0 min Kokku kuluv aeg: 40 min
Karamellikastme koostisained
100 g Kiss Kiss iiriseid
50-60 ml piima
Võib kasutada ka valmis karamellikastmeid
Toorjuustuvahu koostisained
300 g toorjuustu
200 ml vahukoort
2 tl sidruni- või laimimahla
60-80 g suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
Kaunistuseks 1 pakk soolast popcorni.
Valmistamisõpetus
Sulata iiriskommid piimaga vaiksel tulel aeg ajalt segades. Jäta jahtuma.
Vahusta vahukoor 1 spl suhkruga.
Teises kausis lisa toorjuustule 2 spl suhkrut, 2 tl sidruni või laimimahl ja 2 tl vaniljesuhkur ning 2/3 karamellikastet ja vahusta.
Lisa paari lusika kaupa vahukoor ja sega ettevaatlikult toorjuustu seguga.
Maitse, ning lisa soovi korral suhkrut.
Täida serveerimisnõud toorjuustuga, lisa paar teelusikat karamellikastet ja kaunista soolase popcorniga.
Serveeri kohe.
Retsepti allikas: retseptisahtel.ee