Koostisained
- Pärmitainast
- Kaneeli
- Suhkrut
- Piima
- Tuhksuhkrut
- Laimi
Valmistamisõpetus
- Valmista pärmitainas ise või tõsta valmis pärmitainas sulama.
- Tee sulanud taignast parajad ümmargused pallid.
- Lõika pallidesse kaks sügavat sälku sisse.
- Tee taldrikule kaneeli ja suhkru segu ning kata sellega tainas.
- Tõsa pallid muffinivormi ja küpseta 180 kraadises ahjus 20-30 minutit.
- Valmista piimast ja tuhksuhkrust glasuur. Hapuka maitse saamiseks pigista laimimahla.
- Kata kaneelisaiad glasuuriga.
Kaneelisaiad, mis näevad välja nagu muffinid
Kes ei mäletaks vanaema juures ahvatlevalt auravaid kaneelisaiu, mis täitsid oma magusa lõhnaga terve köögi. Pärast küpsemist pandi need veel kaussi rätiku alla jahtuma. Teine magus sai, mis meile meeldib on muffin. Nõnda tuligi meil idee need kaks saia ühendada ja valmistasime kaneelisaiad muffinite kujul.
Kuidas siis teha kaneelisaiu muffinite moodi? Taignast lõikasime välja sobivad tükid ning mätsisime ümarateks pallideks kokku. Igale pallile lõikasime kääridega sisse kaks sälku. Kaneelisaiad küpsesid meil kenasti ning väga hästi tulid need ka vormi küljest lahti. Kuid saiad ei olnud veel valmis. Tegime lisaks peale ka glasuuri. Selle valmistamiseks kasutasime piima ja tuhksuhkrut, millele lisasime natuke ka laimimahla. Selline tsitruseline mahl annab saiadele juurde väga mõnusa ja värske hapuka maitse.
Allikas: retseptisahtel.ee