Tassikoogid
12tk
185 g jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
110 g võid
200 g suhkrut
2 L suuruses toasooja muna
2 tl vaniljesuhkrut
80 g petti või keefiri
2 spl cava kontsentraati
Cava kontsentraadi koostisained
230 ml Cavat
Cava võikreemi koostisained
225 g võid
360 g tuhksuhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
3 spl cava kontsentraati
1-2 tl peedi mahla või 1 tl peedipulbrit, kui tahad roosat kreemi
Valmistamisõpetus
Cava kontsentraadi valmistamiseks vala Cava potti ja keeda keskmisel temperatuuril. Kui Cava on keema läinud võta veidi kuumust vähemaks ja keeda kuniks joogist on jäänud alles umbes pool. See võtab aega kuskil 15 minutit. Lase jahtuda! Sest kuuma Cavaga ei saa teha võikreemi.
Tassikookide valmistamiseks eelsoojenda ahi 180 ℃.
Sega ühes kausis kuivained ja teises kausis vedelikud ning muna.
Sega kuivained vedelikega.
Vala tainas vormidesse umbes 2/3 peale ja jäta kerkimiseks ruumi.
Küpseta kooke 15-20 minutit või kuni tikk kuivalt välja tuleb.
Lase kookidel täielikult jahtuda.
Cava kreemi valmistamiseks pane või vahustusnõusse ja lisa peedipulber, tuhksuhkur ja vanillisuhkur.
Juhul kui kasutad peedimahla, siis lisa see peale suhkru ja või kokku segamist, lisa ka cava kontsentraat supilusika haaval ja mikserda kiirema programmiga kuni kreem on korralikult vahus.
Lase kookidel enne serveerimist veidi tõmmata.
Allikas: retseptisahtel.ee