Seapraad õlles hautaud hapukapsaga

Retseptisahtel-seapraad-2-696x366

Valmistamisaeg: 25 min
Küpsetamise aeg: 1 h 30 min
Kokku kuluv aeg: 1 h 55 min

Seaprae koostisained

  • 1 kg seakõhtu
  • 2-3 spl mett
  • 2-3 spl sinepit
  • Näpuotsaga soola
  • Pipart
  • Porgandit
  • Punast sibulat

Hapukapsa koostisained

  • 1-1,5 kg hapukapsast
  • 1 pudel tumedat õlut
  • 2-3 spl mett
  • Näpuotsaga soola
  • Soovi korral võib veidi lisada sea-, hane- või pardiprae

Valmistamisõpetus

  1. Eelkuumuta ahi 200 kraadini.
  2. Lõika kamarasse 1 cm sügavused ja laiused ruudud.
  3. Lase umbes 300 ml vett keema ja vala liha keeva veega üle.
  4. Seejärel vala vesi ära ja tõsta liha küpsetuspaberi peale ning pintselda 2-3 spl mee ja 2-3 spl sinepi segu üleni lihale, lisa soola ja pipart.
  5. Aseta liha ahju 200 kraadi juures kõigepealt 30 minutiks.
  6. Seejärel küpseta 140 kraadi juures 1 tund kilo kohta, ehk kui meil oli 1 kg liha, siis kokku peame küpsetama 30 minutit + 1 tund.
  7. Tõsta kapsas potti ja lisa veidi soola ning 1 pudel tumedat õlut (330 ml kg kohta).
  8. Lase keema ja hauta aeglasemalt tulelt kuni kapsas on pehme ja vedelik vähenenud.
  9. Kui kapsas on hapu lisa mett või suhkrut.
Retseptisahtel-seapraad-3

Viimased retseptid:

Itaalia mandliküpsised

Cava tassikoogid