Valmistamisaeg: 25 min
Küpsetamise aeg: 1 h 30 min
Kokku kuluv aeg: 1 h 55 min
Seaprae koostisained
- 1 kg seakõhtu
- 2-3 spl mett
- 2-3 spl sinepit
- Näpuotsaga soola
- Pipart
- Porgandit
- Punast sibulat
Hapukapsa koostisained
- 1-1,5 kg hapukapsast
- 1 pudel tumedat õlut
- 2-3 spl mett
- Näpuotsaga soola
- Soovi korral võib veidi lisada sea-, hane- või pardiprae
Valmistamisõpetus
- Eelkuumuta ahi 200 kraadini.
- Lõika kamarasse 1 cm sügavused ja laiused ruudud.
- Lase umbes 300 ml vett keema ja vala liha keeva veega üle.
- Seejärel vala vesi ära ja tõsta liha küpsetuspaberi peale ning pintselda 2-3 spl mee ja 2-3 spl sinepi segu üleni lihale, lisa soola ja pipart.
- Aseta liha ahju 200 kraadi juures kõigepealt 30 minutiks.
- Seejärel küpseta 140 kraadi juures 1 tund kilo kohta, ehk kui meil oli 1 kg liha, siis kokku peame küpsetama 30 minutit + 1 tund.
- Tõsta kapsas potti ja lisa veidi soola ning 1 pudel tumedat õlut (330 ml kg kohta).
- Lase keema ja hauta aeglasemalt tulelt kuni kapsas on pehme ja vedelik vähenenud.
- Kui kapsas on hapu lisa mett või suhkrut.