Krõbeda koorikuga sealiha õllemarinaadis

Retseptisahtel-sealiha-26-696x366

Valmistamisaeg: 2 h 15 min
Küpsetamise aeg: 1 h
Kokku kuluv aeg: 3 h 15 min

Koostisained

  • 300 g sealiha küljetükki koos kondi ja kamaraga
  • 1 tl soola
  • 1 tl pruuni suhkrut
  • 1 tl paprikapulbrit
  • Musta pipart
  • 1-2 šalottsibulat või 1 keskmine punane sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 pudel Kochi Tammevaadi Imperial Stout õlut
  • Rosmariini oksa
  • 1 suur bataat
  • Oliivõli
  • Feta juustu maitse järgi
  • Jõhvikaid maitse järgi

Valmistamisõpetus

  1. Määri liha mõlemast küljest maitseainetega (sool, pruun suhkur, paprikapulber, must pipar) ning kata liha kile või fooliumiga.
  2. Pane liha külma 1-2 tunniks.
  3. Võta liha enne ahju panemist külmkapist välja ja hoida seda veidi toatemperatuuril.
  4. Pane liha sellise suurusega vormi, et igast küljest jääks 2-3 cm vaba ruumi.
  5. Purusta 2 küüslauguküünt, lõika 1-2 šalottsibulat või 1 keskmine punane sibul pooleks ja aseta liha juurde vormi.
  6. Vala õlu peale nii, et liha oleks kaetud ja pane toit eelsoojendatud pöördõhuga 180 kraadisesse ahju keskmisesse vahesse.
  7. Küpseta umbes 50 minutit kuni 1 tund või kuniks liha on pehme ja õlu on vähenenud umbes poole peale.
  8. Soovi korral võid vahepeal lisada veidi vett, et kaste jääks mahedam.
  9. Kaunista liha värske roosmariini oksaga.
  10. Lõika bataat umbes 2 cm kuubikuteks, aseta küpsetuspaberile, vala alla veidi vett ja vala oliivõliga üle.
  11. Maitsesta soola ja pipraga (soola pane vähem, sest feta on soolane) ja pane ahju 30 minutiks.
  12. Võid asetada ka liha alla 20 minutiks ja siis tõsta liha peale, et bataat pruunistuks.
  13. Murenda fetajuust ja puista üle bataadikuubikute ning lisa jõhvikaid.

Viimased retseptid:

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga