
Valmistamisaeg: 2 h 15 min
Küpsetamise aeg: 1 h
Kokku kuluv aeg: 3 h 15 min
Koostisained
- 300 g sealiha küljetükki koos kondi ja kamaraga
- 1 tl soola
- 1 tl pruuni suhkrut
- 1 tl paprikapulbrit
- Musta pipart
- 1-2 šalottsibulat või 1 keskmine punane sibul
- 2 küüslauguküünt
- 1 pudel Kochi Tammevaadi Imperial Stout õlut
- Rosmariini oksa
- 1 suur bataat
- Oliivõli
- Feta juustu maitse järgi
- Jõhvikaid maitse järgi
Valmistamisõpetus
- Määri liha mõlemast küljest maitseainetega (sool, pruun suhkur, paprikapulber, must pipar) ning kata liha kile või fooliumiga.
- Pane liha külma 1-2 tunniks.
- Võta liha enne ahju panemist külmkapist välja ja hoida seda veidi toatemperatuuril.
- Pane liha sellise suurusega vormi, et igast küljest jääks 2-3 cm vaba ruumi.
- Purusta 2 küüslauguküünt, lõika 1-2 šalottsibulat või 1 keskmine punane sibul pooleks ja aseta liha juurde vormi.
- Vala õlu peale nii, et liha oleks kaetud ja pane toit eelsoojendatud pöördõhuga 180 kraadisesse ahju keskmisesse vahesse.
- Küpseta umbes 50 minutit kuni 1 tund või kuniks liha on pehme ja õlu on vähenenud umbes poole peale.
- Soovi korral võid vahepeal lisada veidi vett, et kaste jääks mahedam.
- Kaunista liha värske roosmariini oksaga.
- Lõika bataat umbes 2 cm kuubikuteks, aseta küpsetuspaberile, vala alla veidi vett ja vala oliivõliga üle.
- Maitsesta soola ja pipraga (soola pane vähem, sest feta on soolane) ja pane ahju 30 minutiks.
- Võid asetada ka liha alla 20 minutiks ja siis tõsta liha peale, et bataat pruunistuks.
- Murenda fetajuust ja puista üle bataadikuubikute ning lisa jõhvikaid.
