Itaalia õuna- jogurtikook

Valmistamisaeg: 20 min Küpsetamise aeg: 50 min Kokku kuluv aeg: 1 h 10 min

05.07 on rahvusvaheline õunakoogi päev.

Selleks puhuks pakume ühe imemaitsva itaalia pärase õunakoogi. Õuna-jogurtikook sobib magustoiduks nii hommikukohvi kõrvale kui ka pidulikuks sünnipäevatordiks vanaema juubelil. Itaalia õuna-jogurtikook on aga traditsioonilisest õunakoogist tunduvamalt mahlasem, sest lisatud jogurt annab koogile mõnusa pehmuse

 

Koostisained:
200 g isekerkivat jahu
100 g suhkrut
100 g maitsestamata kreeka jogurtit
1 sidrunikoor ja – mahl
1 apelsinikoor ja -mahl
1-2 spl Amaretto likööri
3 L suuruses toasooja muna
125 g toasooja võid
4 keskmist õuna
1 tl kaneeli
kaunistuseks tuhksuhkrut

Valmistamisõpetus

Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
Puhasta ja tükelda õunad ja lisa sidrunimahl ning kaneel.
Vahusta suhkur ja või kergeks vahuks.
Lisa suhkru ja võisegule ükshaaval munad.
Lisa sidruni- ja apelsinikoor ning apelsinimahl.
Lisa maitsestamata jogurt ning liköör.
Viimasena sega sisse jahu.
Vala võiga määritud 22 cm läbimõõduga vormi.
Küpseta 40-50 minutit, kuni kook on kuldpruun ja tikk jääb sisse torgates puhtaks.

 

Retsepti allikas: retseptisahtel.ee