Purukook on üks nendest klassikalistest küpsetistest, mis on säilitanud oma populaarsuse läbi aegade. Selle lihtsus ja võimalus kasutada erinevaid puuvilju ja maitseid teeb sellest armastatud roa paljudes kodudes.
Olgu selleks mõni tähtpäev või tavaline õhtusöök, purukook lisab mõnusale istumisele perfektse punkti. Oma glögi-ploomikoogis kasutasime That´s Neiss Glühwein glögi, mis tõstab selle roa hoopis teisele tasemele. Glögi ja ploomide segu töötab hoopis teistmoodi, kumbki ei mängi teist üle, vaid mõlemad on täpses tasakaalus.
See on midagi, mida peaks vähemalt korra elus proovima!
Valmistamise aeg: 25 min Küpsetamise aeg: 25 min Kokku kuluv aeg: 50 min
Koostisained
- 8 keskmist ploomi
- 300 ml glögi
- 50g marmelaadisuhkrut
- 170g jahu
- 100g suhkrut
- 100g või kuubikuid
- soovi korral 1 spl täistera kaerahelbeid
- 1/2 tl küpsetuspulbrit
- 1/2 tl soola
Valmistamisõpetus
- Pese ja puhasta ploomid kividest.
- Pane glögi keema ja lisa ploomid, keeda 5 minutit ja lisa marmelaadisuhkur ning keeda veel 5 minutit.
- Lase jahtuda.
- Sega kokku kõik muretaigna komponendid.
- Pane vormi põhja glögi-ploomi marmelaad.
- Puista peale muretaigen ja pane 180 kraadisesse eelsoojendatud ahju küpsema umbes 20-25 minutiks või kuni kuldpruun.
- Lase koogil jahtuda ja serveeri vanilje- või kaneelijäätisega.
Retsepti allikas: retseptisahtel.ee