Tomatine frikadellisupp


Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 15 min
Kokku kuluv aeg: 25 min

Koostisained

  • Härmavilja minifrikadellid
  • Härmavilja suvine supisegu
  • 1-1,5 L kanapuljongit
  • 80-100 g pastat
  • 300 ml tomatipastat
  • 1 spl suhkrut
  • 10 g üri paprika segu
  • hakitud petersell
  • sool
  • pipar

Valmistamisõpetus

  1. Prae pannil Härmavilja minifrikadellid.
  2. Lisa ürdi paprika segu ja suhkur ning sega.
  3. Vala tomatipasta ja sega läbi.
  4. Tõsta pliidile pott ja vala puljong potti ning lisa Härmavilja suvine supisegu ja pasta.
  5. Maitsesta soola ja pipraga ja lase supil väiksel kuumusel keeda.
  6. Vala minifrikadellid potti ja sega läbi ning lase veel väiksel tulel keeda.
  7. Serveeri supp maitserohelisega.

Tomatine frikadellisupp

Täna on supipäev! Just nii need lood on. Pikad pühad on seljatatud, kuid Hiina uus aasta veel tulemas ning seetõttu leian ma, et praegu on kõikse õigem aeg oma kehale natuke kergemat anda ning tegin valmis ühe mõ-nu-sa supi. Kaaslaseks meie toiduteekonnal on Härmavilja minifrikadellid, suvine supisegu ja kokkamisega tihtipeale kaasa hakkav sületäis head tuju. Tomatine frikadellisupp, siit me tuleme!

 

Kerge ja kasulik

Suppide söömiseks on päris mitu head põhjust. Esiteks on supp kehale kerge kuna tekitab täiskõhutunde kiiremini kui tavaline praad, kuid samas on seda lihtsam seedida. Teiseks on see pungil igasugu vitamiine, mis muidu kokkamise käigus kaduma läheksid, sest toitu keetes jääb see kõik supileeme sisse. Siit ka põhjus miks tõbise peaga tasuks suppi süüa – taastumist toetav kraam jõuab kõik ilusasti sinuni. Elu on näidanud ka seda, et lapsed kes muidu kõiksugu juurikaid väga süüa ei armasta, ei näe supis olevates juurviljades erilist probleemi ning need vajalikud viis peotäit tulevad täis nagu naksti. Ka tänane tomatine frikadellisupp on muuhulgas täis värsket põllukraami.

Vajab vaid õige pisut pealehakkamist

Veel üks suppide häid omadusi on see, et enamjaolt on neid tohutult lihtne teha ja nii ka täna. Minu tomatine frikadellisupp sai alguse Härmavilja minifrikadellidest – pannile ja praadima ning lisasin neile ka ürdi paprika segu. Seejärel panin sekka suhkru ning tomatipasta ja kuumutasin kogu kraami pisut läbi. Nüüd polnud midagi, kui panna potti kanapuljong ja kõik muu mida sinna supi sisse vaja läheb, v.a. need frikadellid. Viimased lisasin juurde siis, kui muu kraam oli jõudnud pisut keeda. Muu hulgas läks käiku Härmavilja suvine supisegu – külmutatud, sest pidage meeles, et talvisel ajal on kõikse värskemad köögiviljad kättesaadavad vaid külmaletist Segasin kogu krempli läbi ning supp oligi taldrikule tõstmiseks valmis. Serveerimisel lisasin ka maitserohelist ja voila, aeg oli sööma hakata.

Supp läheb igal ajal

Selline kerge tomatine frikadellisupp on üsna lihtne teha ning seetõttu sobib hästi niisama kergeks eineks või hoopis väiksematele, kelle kapriissidest me tihtipeale oleme sunnitud sõltuma.  Härmavili on teinud ka elu nii lihtsaks, et võid oma tooraine ilusasti sügavkülmikusse valmis varuda ja võid oma supiisu iga hetk ära rahuldada. Vaadake nüüd oma kalendrisse ja leidke oma järgmine supipäev üles!

 

Allikas: Retseptisahtel.ee

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga