Pulgakook – lõbus ja värvikas magustoit

Aastavahetus on tulemas ja miks mitte pakkuda ka lastele selle päeva puhul midagi põnevat. Lõbusate pulgakookide valmistamiseks ei ole tegelikult väga suurt pingutust vaja. Tegu on lihtsa, magusa koogibiskviidi murendamise (meie kasutasime Kalevi Vilma Juubeli tordipulbrit) ja pallikesteks keeramisega, ja seejärgselt kergesse, šokolaadisesse glasuuri kastmisega. Peale värvikad nonparellid ehk suhkrukuulikesed ja ongi valmis!

Kuna koogipallikeste tegemine on käed-küljes tegevus ja kasutab ka värvikaid kaunistusi, võib valmistamisel appi kutsuda ka perekonna pisemad kokad!

Valmistamisaeg: 1h 15 min    Küpsetamise aeg: 15 min     Kokku kuluv aeg: 1 h 30 min

Tainas

  • 1 pakk Kalevi Vilma Juubeli tordipulbrit
  • 200 ml vett
  • 180g toorjuustu

Glasuur

  • 180g toorjuustu
  • 30-50 ml piima
  • 2 spl kakaod
  • 1-2 spl suhkrut (kui soovid magusamat glasuuri)
  • Magusamaks glasuuri versiooniks võib kasutada ka 100g šokolaadi ja 30ml piima

Kaunistuseks

  • nonparellid e. värvilised suhkrukuulikesed ja pulgad

Biskviit

  1. Sega tordipulber ja vesi.
  2. Küpseta ahjus biskviitpõhi ja lase jahtuda.
  3. Purusta valmis biskviitpõhi käte vahel ja sega toorjuustuga.
  4. Tee käte vahel paraja suurusega pallikesed.

Glasuur

  1. Glasuur valmista veevannis. Lisa toorjuust, kakao ja suhkur veevanni.
  2. Hakka glasuurile lisama piima. Jälgi, et glasuur muutuks vedelamaks.
  3. Kui glasuur on valmis, kasta pulga ots glasuuri sisse ning siis palli sisse (glasuur hoiab pulga palli sees).
  4. Seejärel kasta pallid glasuuri sisse, et pall oleks üleni glasuuriga kaetud.
  5. Kaunista nonparellidega ja aseta purgi sisse kuivama.

Vaata ka videot:

Retsepti allikas: retseptisahtel.ee

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.