Glögi serveeri pidulikult

Õdusad ja mõnusad koosviibimised mööduvad ikkagi tavaliselt koos lähedaste inimeste seltskonnas koos maitsva toidu ja hüva joogiga. Üks soe jook, mis alati esimeste langevate lumeräitsakatega meelde tuleb on glögi. See on kuum, mõnus ning kergelt vürtsikas jook ning teeb kohe südame alt soojaks.

Kujutage nüüd korraks ette uutmoodi talvist sünnipäeva või jõuluõhtut. Glögi podiseb mõnusalt potis või kastrulis ning kui valmis saab, siis te ei pea enam kedagi kööki kuuma joogi järele kutsuma. Selle asemel valate glögi välja stiilsesse karafini. Valate glögi komplekti kuuluvatesse klaasidesse ning kogu peolaud näeb palju kaunim välja. Karafini võib mitu korda täitmas käia ning igaüks saab endale juurde valada, millal iganes soovib.

Koostisained

  • 0,75 ml kerget punast veini
  • 1 L jõhvika mahla
  • 1 tl piparkoogimaitseainet
  • Rosinaid
  • Mandleid
  • 8 cl vürtsikat rummi
  • Apelsini

Valmistamisaeg: 2 min    Küpsetamise aeg: 0 min    Kokku kuluv aeg: 30 min

Valmistamisõpetus

  1. Vala 1 L jõhvika mahla potti ja lisa 0,75 ml kerget punast veini.
  2. Lisa 1 tl piparkoogimaitseainet, rosinaid ja mandleid ning sega.
  3. Lase keema ja keera kuumus maha ning lase seista.
  4. Lisa 8 cl vürtsikamat rummi ja lase veel veidi seista.
  5. Serveeri apelsiniviiludega.

 

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.