Rabarberi purukook


Valmistamisaeg
: 15 min
Küpsetamise aeg: 45 min
Kokku kuluv aeg: 1 h

Koostisained

  • 200 g toasooja võid
  • 300 g isekerkivat jahu (kui soovid kasutada tavalist nisujahu, siis lisa 2 tl küpsetuspulbrit)
  • 100–170 g suhkrut (oleneb, kui haput või magusat kooki soovid)
  • 400 g kohupiima (näiteks vanilje)
  • 300 g rabarberit
  • näpuotsaga soola

Valmistamisõpetus

  1. Sega kuivained kokku ja näpi või jahusegusse, kuni kõik koostisained on segunenud.
  2. Segamiseks võib kasutada ka köögikombaini.
  3. Aseta 2/3 purust vormi põhja, seejärel lisa kohupiim, puhastatud ja tükeldatud rabarber ning ülejäänud puru.
  4. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 40–45 minutit.
  5. Lase koogil jahtuda.

Rabarberi purukook

Ma ei jõua suve ära oodata. Ausalt, ma lihtsalt ei jõua. Õnneks on mul üks moodus, kuidas see siiski tükikese kaupa lähemale tuua, ning selleks on rabarberi purukook. Nimelt oli see ja õunakook minu toidulaual pea iga suvepäev – aitäh, vanaema!  Siit tuleb rabarberi purukook!

Just oma vanaemalt ma selle kokkamis-küpsetamishuvi saingi. See kõik algas just kookide küpsetamistega – pisikesed asjad, nagu vispli puhtaks limpsimine või koogi katmine marjade ja rabarberitükkidega, meelitasid mind kööki. Aga kui ma juba seal olin, siis miks mitte olla ka päriselt kasulik?

Kui sinu rabarberi purukook on jahtunud, siis võib teda serveerida moosi, kondenspiima või miks mitte isegi jäätisega. Või kui on tegu erilist tõugu maiasmokkadega, siis on kõik kolm korraga ka väga hea.

Serveeri seda sünnipäevadel, külalistele kohvi kõrvale või lihtsalt reedeõhtuseks maiuseks. Rabarberi purukook on selline lihtne küpsetis, mida võib tegelikult pea iga päev teha. Loomulikult saab siin mängida ka koostisosadega, lisades või asendades seda rabarberiga – suvisel ajal lähevad kõik marjad ja viljad käiku.  Ja ega siin ei olegi muud kui küpsetama!

 

Allikas: Retseptisahtel.ee

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga