Kodune meekook

Oi millise maiuspalaga me nüüd hakkama saame! See nõuab küll pisut tööd ja aega, kuid tulemus on seda väärt. Kodune meekook on meil retseptiks ning teeme selle mitte ainult eriti mesise, vaid ka väga koduse – selle valmistamiseks ei pea kodust välja astumagi 🙂

Põhja koostisained

8-kihiline kook umbes 10–12 tk

  • 170 g mett
  • 100 g suhkrut
  • 120 g võid
  • 1 tl soodat
  • 3 L-suuruses muna
  • 1/4 tl soola
  • 1–2 tl vaniljesuhkrut
  • 460 g jahu
  • soovi korral 1 tl kaneeli
  • 50ml piima immutamiseks

Kreemi koostisained

  • 900 ml vahukoort
  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 1 tl vaniljesuhkrut (soovi korral)
  • 4–5 spl suhkrut (võib asendada meega)

Valmistamisõpetus

  1. Pane paksu põhjaga potti või, suhkur ja mesi ning lase keema, keeda minut või kaks ning keera kuumus maha.
  2. Sega 1 tl soodat segusse ning sega pidevalt, et meesegu maha jahutada (segades muudab meesegu värvi ja muutub järjest tumedamaks, mis on normaalne), sega kuni segu enam ei kerki.
  3. Klopi lahti munad ning sega jahtunud meesegusse, kuni värv on veelgi tumedam.
  4. Sega jahukogus soola, vanilje ning kaneeliga. Seejärel sega jahu kolmes osas mee ja munaseguga, kuni segu on paks ja pisut kleepuv.
  5. Kui tainas on vedel, võib sellele veidi jahu lisada.
  6. Sega tainast rahulikult (ära sõtku).
  7. Aseta tainas 30 minutiks külmutuskappi, pärast on seda kergem lahti rullida.
  8. Jaga tainas kaheksaks võrdseks osaks ja rulli lahti ning küpseta iga plaati eraldi umbes 5 minutit 170-kraadises eelsoojendatud ahjus.
  9. NB! Jälgi, et tainas oleks kuldpruun ja pehme, mitte krõbe!
  10. Kreemi tegemiseks sega toorjuust suhkru või meega. Soovi korral lisa vaniljet.
  11. Vahusta vahukoor keskmise paksusega vahuks.
  12. Sega vähehaaval vahukoor toorjuustuga. Nii ei tule segu tükiline, vaid ühtlane.
  13. NB! Ära kasuta miksrit kreemide kokku segamisel, sest nii muutub segu paksemaks ja ei niisuta koogi kihte.
  14. Lase taina kihtidel jahtuda ja aseta alusele, niisuta igat plaati piimaga ning aseta 1/8 kreemist plaadi keskele.
  15. Aseta peale uus kiht, vajuta kuni kreem on ühtlaselt äärteni ja korda kuni viimane kiht valmis.
  16. Pane kook külma vähemalt 8 tunniks, veel parem kui kogu ööks.

Allikas: Retseptisahtel.ee

 

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga