Kalamarja suupisted – maitsev amps, mida Eesti Vabariigi aastapäeval pakkuda

Saabuva pidupäeva puhul sobivad need kalamarja suupisted oivaliselt.

Koostisained

  • Forellimari või muu kalamari
  • Punane sibul
  • Hapukoor
  • Muna
  • Leib või krõbeleib
  • Roheline sibul

Valmistamisaeg: 10 min    Küpsetamise aeg: 0 min    Kokku kuluv aeg: 10 min

Valmistamisõpetus

  1. Lõika leib väikesteks õhukesteks viiludeks ja tõsta ahju 200 kraadi juures umbes 20 minutiks, et need muutuksid krõbedaks.
  2. Keeda muna kõvaks ja tükelda.
  3. Haki punane sibul ja tõsta pitsi sisse.
  4. Järgmise kihina lisa hapukoort ja tükeldatud muna ning kalamarja.
  5. Lisa kaunistuseks rohelist sibulat ja krõbeleiba.

Kõigepealt võtsime sellised parajad klaasist joogipitsid. Kõige alla pitsi sisse hakkisime punast sibulat. Võib kasutada ka tavalist valget sibulat, aga meie soovitame punast, sest see on mahedama maitsega ning kalamarja suupisted tulevad nii ka palju värviküllasemad. Kui sibul sai hakitud, siis panime sibula peale hapukoore. Hapukoort lisades jälgisime, et igas pitsis oleks seda võrdne kogus, nii tulid kalamarja suupisted ilusad ühtlased.

Kõige peale siis asetasime kalamarja. Üks teelusikatäis on täpselt paras kogus, et tuleksid just sellised perfektsed kalamarja suupisted.

Krõbeleivad pistsime suupistete sisse nii, et ainult leiva ots oleks suupiste sees. Krõbeleibasid on palju erinevaid, kuid meie soovitame kasutada pigem selliseid krõbeleibasid, mis on õhemate viiludena. Kaunistamiseks kasutasime rohelist sibulat.

Kalamarja suupisted tulid meil välja väga ilusad ning maitsesid oivaliselt. Soovitame!

Retsepti allikas: Retseptisahtel.ee

 

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga