Vorste on võimalik grillida, praadida ja ahjus valmistada, kuid panni peal tulevad need kõikse paremad. Eriti sellise panni peal, mida võib ka ahju panna. Kellele need õlle ja sibulaga vorstid, siis meeldima peaksid? No võtame eeskuju sakslastest. Nemad söövad selliseid vorste hommiku-, lõuna- ja õhtusöögiks. Küll praevad, keedavad ja küpsetavad. Tegelikult uuringute kohaselt söövad inglased sakslastest rohkem vorste ja sealt ka see retsept pärineb.
Sibul lisab kergelt magusat maitset ning õlu seob kõik maitsed omavahel hästi kokku. Õlu on üldse selline tore jook, millega saab kõiksugu asju edukalt hautada. Kellel vorstidest väheks jääb, võib veel kõrvale teha näiteks juurvilju või ahjukartuleid.
Koostisained
-
700-800 g vorste
- 2 suuremat sibulat
- 2 spl taimset õli
- 20 g võid
- 1 spl tumedat suhkrut
- 1 klaas (umbes 200ml) veise- või kanapuljongit
- 1 tl jahu
- 1 spl valge veini äädikat
- Näpuotsaga meresoola
- 250 ml tumedat õlu
Valmistamisaeg: 10 min Küpsetamise aeg: 40 min Kokku kuluv aeg: 50 min
Valmistamisõpetus
- Küpseta vorste ahjus 200 kraadi juures umbes 15-20 minutit.
- Haki sibul ja prae pannil õlis ja võis klaasjaks madalal kuumusel umbes 20 minutit.
- Lisa suhkur ja lase karamelliseeruda.
- Seejärel lisa valge veini äädikas ja sega.
- Sega vaikselt sisse jahu ja lase 1 minut jahul paisuda.
- Seejärel sega sisse puljong ja õlu ning lase keema.
- Keera kuumust vähemaks ja lisa ahjus pruunistatud vorstid ning lase madalal kuumusel umbes 15-20 minutit haududa.
Retsepti allikas: retseptisahtel.ee