Gin & Toonik kook

Paljud kokteilisõbrad naudivad populaarse kokteili gin & tooniku eri variatsoone ja kombinatsioone. Mis saab siis, kui traditsioonilisest rüüpest saab hõrk dessert? Otsustasime joogimaailmast tuntud maitsed viia üle magustoidumaailma ja nii valmiski mahlane Gin & toonik kook. Gin & toonik kook sisaldab džinni ja toonikut originaalkujul, meie retseptis ei ole kasutatud tinktuure või siirupeid. Gin & toonik kook on mahlane ja mõnusalt pehme tekstuuriga.

Valmistamisaeg 35 min       Küpsetamise aeg 50 min       Kokku kuluv aeg 1h ja 15 min

Koostisained

250 g võid
250 g suhkrut
250 g jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
5 M suuruses muna
1 laimi mahl ja viljaliha
100 ml džinni
100 ml toonikut
näpuotsaga soola
3 spl tuhksuhkrut
1 tl laimimahla
1 tl toonikut
kaunistuseks 1 viilutatud väiksem laim

Valmistamisõpetus

Eelkuumuta ahi 180 °C / pöördõhuga 160 °C
Vahusta või ja suhkur kuni segu on kohev. Seejärel lisa pidevalt vahustades ükshaaval munad.
Lisa jahu ja küpsetuspulber.
Lisa džinn, toonik ja laimimahl.
Sega kõik korralikult läbi ja vala küpsetuspaberiga vooderdatud vormi.
Küpseta ahju keskel 45–50 min või kuni tikuga kooki torgates tuleb tikk puhtalt välja.
Tõsta kook jahtuma ja valmista glasuur.
Glasuuri valmistamiseks vala tuhksuhkrusse toonik ja laimimahl ning sega see korralikult läbi. Glasuur ei tohi olla liiga vedel ega ka liiga paks.
Vala glasuur koogile, kaunista laimiviiludega ning serveeri.

 

 

 

Retsepti allikas: retseptisathel.ee